alles inzetten wat je in je hebt, iedere dag weer opnieuw

Alcoholverslaving

Alcoholverslaving

alcoholverslaving

Alcoholverslaving komt van alle verslavingen het meest voor. Ook komt alcoholverslaving vaak voor in combinatie met een andere verslaving. Omdat alcohol legaal en gemakkelijk verkrijgbaar is en maatschappelijk geaccepteerd, is de grens tussen “normaal” gedrag en problematisch drinken moeilijk te zien.

Problematisch gebruik en alcoholverslaving

Bij veel drinken ontstaat gewenning. Er is steeds meer alcohol nodig voor dezelfde roes. Daardoor denken zware drinkers vaak dat ze goed tegen alcohol kunnen, maar dit is niet zo: het reactievermogen bijvoorbeeld gaat nog steeds even hard achteruit. Alcohol is zowel lichamelijk als geestelijk verslavend. De verslaving aan alcohol ontwikkelt zich heel geleidelijk: zonder dat je het in de gaten hebt, raak je langzaamaan steeds meer verslaafd aan alcohol. Als gevolg van alcoholverslaving kunnen zeer grote problemen ontstaan op het gebied van werk, relaties en gezondheid (zowel lichamelijke als psychische klachten)

Bekend van

Verslavingszorg Nederland
interventies
detox

Herstel is een proces

Denkt u dat uw familielid misschien wel verslaafd is aan alcohol, of risico loopt op alcoholverslaving? Neem contact met ons op!