alles inzetten wat je in je hebt, iedere dag weer opnieuw

Detox

DETOX – DETOXIFICATIE

Detoxificatie, ofwel ontgiften, is het ontwenningsproces van psychoactieve stoffen. Psychoactieve stoffen zijn o.a. stoffen die invloed hebben op het gedrag en de beleving van de gebruiker (bijvoorbeeld cannabis, alcohol, cocaïne etc.).

Bij veel verslavingen is detox vaak de eerste stap in de behandeling. PSF Verslavingszorg beschikt over een eigen klinische detox-vestiging gevestigd in Werkendam, genaamd GGZ Biesbosch.

Tijdens de intakefase wordt een beeld gevormd van o.a. het gebruik en achtergrond van de cliënt. In deze fase wordt er door middel van diagnostiek bepaald of detoxificatie een onderdeel wordt van het behandelplan van cliënt. Een detoxificatie wordt geïndiceerd indien een cliënt te maken krijgt met (ernstige) ontwenningsverschijnselen nadat hij of zij met het gebruik van psychoactieve stoffen, drugs en/of alcohol, is gestopt.

Opnameduur

De opnameduur is verschillend per cliënt en wordt door de arts in overleg met de cliënt bepaald. Daarbij wordt rekening gehouden met de volgende factoren:

  • soort drugs en/of middelen;
  • de totale dagelijkse dosering;
  • de interval tussen de doses;
  • de duur van het gebruik;
  • de individuele gevoeligheid.

Kosten

Heeft u een Nederlandse zorgverzekering, dan wordt uw behandeling bij PSF Verslavingszorg vergoed via de Zorgverzekeringswet. PSF Verslavingszorg is een specialistische GGZ-instelling, wat inhoudt dat de behandelingen onderdeel zijn van de basisverzekering. Houdt wel rekening met het eigen risico van de zorgverzekeraar, de hoogte hiervan kunt u vinden op de website van de zorgverzekeraar.

Bekend van

Verslavingszorg Nederland
interventies
detox

Herstel is een proces

Als u of een van uw dierbaren vragen heeft, neem dan contact op met een van onze medewerkers.